Menü
Sensación Esküvőszervezés Pécs A felejthetetlen esküvőkért!
Sensación Esküvőszervezés Pécs

Esküvőszervezés ára

 

 Nálam kétféle lehetőség közül választhattok. Hogy miért van így? Ha megnézitek a többi baranya megyei esküvőszervező honlapját, láthatjátok, hogy szinte kivétel nélkül mindenki jutalékos rendszerben, tehát alapvetően ingyen dolgozik. Én szeretnék Nektek rávilágítani arra, hogy a jutalékos rendszer lehet jó, de ha szervezési díjjal dolgozó esküvőszervezőt választotok az sokkal előnyösebb. Hogy miért? Mert így a szervezőnek csak egy célnak kell megfelelni: Nektek, a megbízóknak, és nem kell tömérdek szolgáltatót kihúznia a listáról, csak azért, mert onnan nem remélhet jutalékot.

1. Jutalékos rendszer

2. Szervezési díjszabás

 

A jutalékos rendszerről:

Ingyenes esküvőszervezés? Más esküvőszervezők oldalain már biztosan láttátok, hogy az esküvőszervezői szolgáltatás díjmentes. Az esküvőszervező a szolgáltatóktól kap jutalékot, amiért munkát ad nekik. És ez alapvetően így is van.

Véleményem szerint ennek a rendszernek az a hibája, hogy csak azok közül a szolgáltatók közül választhattok, akivel az esküvőszervező szerződésben áll. Innentől kezdve az esküvőszervező úgymond "megvesztegetett", mert teljes mértékben afelé motivált, hogy olyan szolgáltatót ajánljon ki Nektek, akitől jutalékot vár. Holott az ő felelőssége az lenne, hogy minden szempontból a Ti igényeiteknek megfelelő szolgáltatókat ajánljon, és hogy addig nyomja lefelé az árakat, míg az meg nem felel az elképzeléseiteknek. Ráadásul több szolgáltató is van, aki nem ad jutalékot, mondván, hogy nincs szüksége rá, így is nagy a forgalma. Így az ő szolgálataiktól már eleve elestetek. És sajnos vannak szolgáltatók, akik pedig meghatároznak egy árat, majd rátesznek +10 %-ot, az esküvőszervező díját. Egy szervező ilyenkor vagy továbbáll, vagy rosszabb esetben rábólint, ezzel máris becsapva Benneteket.

Ha teljes körű az esküvőszervezés, vagyis minden szolgáltatót a szervező ajánl ki Nektek, akkor persze összejöhet a szervezői díj, na de ha mondjuk pl. a pár már kiválasztott egy vacsorahelyszínt, ahonnan a szervező nem remélhet jutalékot, máris rákényszerül arra, hogy itt-ott megkozmetikázza az árakat, csakhogy neki is meg legyen a jutalma a fáradtságos munkájáért és a nem kevés időért, amit belefektetett a szervezésbe. Ugyanis a vacsorahelyszín alkotja a fizetség gerincét. Tehát ebben a rendszerben túl sok a rejtett költség.

Természetesen ha mégis úgy gondoljátok, választhatjátok ezt a díjazási módot. Ebben az esetben valóban díjmentes a szolgáltatás, megbízható szolgáltatókat fogok Nektek ajánlani, és nem fogok árakat kozmetikázni, de vegyétek figyelembe, hogy a lehetőségek itt korlátozottak.

 

A szervezési díjról:

A szervezői díjszabás mindig adott esküvőre szól. Azzal a mondattal- miszerint az esküvőszervező felfogadása nem jár plusz költséggel- akkor is egyetértek, ha a szervező nem jutalékkal, hanem szervezői díjjal dolgozik. Ugyanis elkerülhetetlen az, hogy ebben az óriási túlkínálatban találkozzatok olyan szolgáltatókkal , akiknél nem megfelelő az ár-érték arány. Azt a 40-50, vagy akár 100-200 ezer forintot kiadni esetleg egy olyan szolgáltatásért, ami nem ér annyit nem szerencsés dolog. Ezt az összeget ha inkább egy megbízható szervezőnek adjátok, ugyanott vagytok anyagilag, és mellé kaptok egy esküvői koordinátort, aki rengeteg időt, energiát takarít meg nektek, plusz még gondoskodik az alvállalkozói szerződésekről és a folyamatos egyeztetéseket is lebonyolítja. Erre jön rá egyre több pár, hogy azt az időt, amit a munkájuktól és maguktól vesznek el, nem lehet megfizetni.

Nálam a szervezési díj a teljes költségvetésetek 10%-a. AKCIÓK  Előnye ennek a rendszernek, hogy több száz szolgáltató ajánlatai között válogathatunk, és ha ezek közül olyan cégekkel állapodunk meg, akik tisztességes módon adnak jutalékot, akkor azt Ti kapjátok meg oly módon, hogy levonjuk az adott szolgáltatás összegéből. Fontos azt is megemlítenem, hogy bár vannak szolgáltatók akik nem adnak jutalékot, viszont alkuképesek, hol jobban, hol kevésbé. Ebben a rendszerben nincsenek rejtett költségek, megtekinthetitek a szerződéseket, amiket kötök a szolgáltatóitokkal, így pontosan tudni fogjátok, hova megy a pénzetek, kinek, miért és mennyit fizettek.

Szerintem ez a rendszer, sokkal átláthatóbb, tisztességesebb, és egész egyszerűen jobb, mint a jutalékos. Igen, itt van szervezési díj, amit egyébként részletekben is fizethettek, de higgyétek el, hogy nem fogtok rosszabbul járni anyagilag sem, még ha elsőre úgy is tűnik.  Maximum én járok rosszabbul, hogy sokkal több szolgáltató ajánlatait kell böngésznem, de megéri, mert így biztosan meg fogjuk találni azokat a szolgáltatókat, akik a Ti igényeiteknek és anyagi lehetőségeiteknek a leginkább megfelelnek.

 

Szolgáltatások fajtái:

- teljes körű esküvőszervezés

- részleges esküvőszervezés: amennyiben néhány szolgáltatást szeretnétek

- szaktanácsadás: ha a pár maga szervezi az esküvőjét, de tanácsadást szeretne kérni. Ennek a díja 8.000 Ft/eslő alkalom (ez a pártól függően akár több óráig is eltarthat), minden további találkozás (amennyiben igényt tartotok rá) 3500 Ft/óra. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat

Kapcsolattartó:

Baliné Joó Barbara

Tel: +36-70/944-6287
E-mail: joobarbi@sensacioneskuvo.hu

Cégnév:

Bali Dániel

Tel: +36-70/387-0055

Gyakori kérdések

Hallottam hogy egy esküvő majdnem meghíusult, mert a szervező felvette a pénzt, majd eltűnt. Van mitől félnem?

Sajnos ebben a szakmában is megjelentek az önjelölt esküvőszervezők, az ún. szerencsevadászok. Én profiktól tanultam a szakmát, és az erről kiállított oklevelet meg is tekinthetitek, emellett én minden szolgáltatóval szerződést kötök, amit természetesen Ti is megnézhettek. Így nem fordulhat elő, hogy nem lesz menyasszonyi tortátok, vagy rosszabb esetben, az általatok kiválasztott étteremben éppen egy másik lagzit tartanak.

Nem szeretnénk nagyszabású esküvőt, csak kisebb összejövetelt. Abban is tud segíteni az esküvőszervező?

Akár 30, akár 300 fős egy esküvő, mindkettőre jellemzőek a következők: szertartás, egy helyszín az összejövetelhez, némi étel és ital, dekoráció, meghívók, fotó, ruhák, virág, zene. Természetesen rengeteg lehetőség közül választhattok: állófogadás   koktélparty (az italok mellett apró kis falatkák) snackparty (szendvicsek, aprósütik) finger food party (egyfogásos különlegesség) agapé (pl. saját kertben)

Bizonytalan vagyok. Kell, vagy sem az esküvőszervező?

Sokan azt gondolják, ha esküvőszervezőhöz fordulnak, az kivesz minden irányítást a kezükből és ripsz-ropsz megszervezi az esküvőjüket úgy, hogy nem láttak szinte semmit az egészből. Na ez nem így van. Itt minden a Ti igényeiteknek megfelelően történik, több szolgáltató ajánlatait át fogjuk nézni, mindezt képekkel illusztrálva. Nektek csak a kényelmes része marad, a többi az én dolgom. De ha szeretnétek természetesen akár csak Ti, akár együtt elmehetünk pl. a lehetséges vacsora helyszínre, ahol mindent megnézhettek, és megbeszéljük a dekorációt, illetve, hogy várhatóan hogy és hol fognak zajlani az események. Ha még mindig sok bennetek a kérdés, hívjatok fel, megbeszélünk egy időpontot, és nyugodt körülmények között minden kérdésetekre válaszolni fogok. Ez nem kerül semmibe. És nem kötelez benneteket semmire.